h1

Apel la mobilizare

14 Mai 2010

Mamelor: Apel la mobilizare!

UPDATE, 14.05.2010  21:00

Mamelor, să nu lăsăm pe nimeni să ne calce în picioare!

Reprezentanţii autorităţilor au anunţat, în această seară, că vor reduce cu 25% cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Noi am declarat de la bun început că refuzăm să acceptăm şi cea mai mică diminuare a indemnizaţiei. Nu am fost ascultate.

Indemnizaţia nu este pomană, ci o investiţie în viitorul României. În consecinţă, nu ne vom lăsa! Nu vom lăsa pe nimeni să ne calce în picioare! Vom continua lupta! Vom lupta în continuare pentru viitor!

Duminică, la ora 12, ne întâlnim la Universitatea Ecologică să le arătăm că suntem mai puternici decât şi-au imaginat ei şi să-i reamintim lui Traian Băsescu, ceea ce spunea cu ceva timp în urmă, şi anume că viitorul României nu se negociază.

Adevăratul faliment de stat

Zilele acestea m-am întâlnit cu foarte multe mame, îngrijorate că dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului le poate fi luat cât ai zice peşte. Ţin să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat direct în apărarea unui drept foarte important. Mulţumesc în mod special postului de televiziune Realitatea TV, care promoveaza  petiţia online ca formă de acţiune civică şi de presiune la adresa autorităţilor.

Am constituit deja Grupul de susţinători ai Apelului pentru Mame.  Duminică, 16 mai 2010, membrii Grupului ne vom reuni la ora 12, în Str.Franceză nr.22, la sediul Universitatii Ecologice (în spatele Muzeului Naţional de Istorie al României), pentru a ne organiza, a adopta şi semna Apelul pentru Mame. Acesta va fi adresat, luni, 17 mai 2010, membrilor Consiliului Economic şi Social, care se vor reuni pentru a dezbate prevederile acordului dintre Guvernul României şi Fondul Monetar Internaţional. Le aşteptăm pe toate mamele să vină alături de noi şi să semneze Apelul pentru Mame. Numai dacă vom fi unite, vom reuşi! Până acum am reuşit şi fără ca mamele să iasă în stradă, dar probabil că de data asta va trebui să ieşim.

De altfel, ştim foarte bine că, la Guvern, există mai multe variante de reducere a indemnizaţiei, fie prin plafonarea cu încă 15%, fie prin reducerea duratei concediului maternal de la doi ani la un an şi chiar prin întoarcerea la indemnizaţia fixă de 600 de lei. Actualii guvernanţi trebuie să afle că nu vom accepta plafonarea indemnizaţiei nici măcar cu un ban. În statele civilizate, femeile însărcinate, cele care tocmai au născut, mamele cu mai mulţi copii se bucură din plin de grija statului, la adăpost de orice curbă de sacrificiu la care, uneori, istoria poate să le oblige. Un stat nu intră cu adevărat în faliment când nu-şi mai poate plăti datoriile, ci când nu-şi mai protejează copiii.

Preşedintele speră că mamele vor fi cel mai puţin afectate de reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului! Asta nu seamănă deocamdată decât cu un imbold la demobilizare. „Staţi liniştiţi la locurile voastre, să aşteptăm până miercuri, să avem răbdare, să ne rugăm!” ne transmite preşedintele, puţin speriat că ar putea să audă ţipetele bebeluşilor „mărşăluind” în cărucioare pe Calea Victoriei. El însuşi a oferit un argument forte în favoarea actualei legislaţii a mamelor. Căci, nimeni n-ar putea să spună, nici măcar actualii guvernanţi, că un copil a fost născut prin reţetă medicală, ca la pensionările anticipate pe caz de boală, sau pentru că femeia, săraca, avea chef să stea acasă şi să se distreze, să încaseze un fel de şomaj mascat. Eu, însă, am un argument şi mai puternic. Să-mi spună mie, domnul preşedinte, dacă există ceva mai important pe lume decât să faci şi să creşti un copil! Să negi asta înseamnă să nu ştii despre ce vorbeşti. Pentru fiecare dintre noi, dar şi pentru „popor”, cum îi place preşedintelui să spună, într-un fel cam populist şi nedemocratic, să naşti un copil este lucrul cel mai important. Dacă statul nu are grijă nici de asta, atunci el nu mai poate fi numit stat şi este previzibilă vremea în care femeile vor reveni la născutul acasă, cu moaşa, sau direct pe câmp, între două partide de plivit buruieni. Sau, cel mai bine, să promovăm în continuare genul unei carieriste care nu vrea să facă şi să crească un copil pentru că nu are timp.

Cum se câştigă un drept în România

În România, un drept se câştigă cu eforturi imense şi se poate pierde peste noapte. Pentru a demonstra că este aşa, vă prezint în continuare odiseea adoptării legii mamelor.

Cunoscută ca „Legea mamelor”, OUG 148/2005 privind susţinerea familiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani era efectul nedorit al unui compromis politic, ceea ce rezultă atunci când nimeni nu vrea să rezolve cu adevărat o problemă. Discuţiile începuseră în 2002, dar au fost stopate de o decizie a guvernului. Femeile din politică, în marea lor majoritate mame, au susţinut, cu mult timp înainte de ordonanţa din 2005, că acordarea unei sume egale tuturor tinerelor care decideau să devină mame era discriminatorie. Mai mulţi bărbaţi din politică au fost de acord cu noi, însă, până la urmă, în această chestiune atât de importantă avea să decidă, sec, numai Guvernul printr-o ordonanţă de urgenţă. Dezbaterea nu mai avea rost şi, în 2007, când ordonanţa a devenit lege, nimeni nu a mai fost interesat să o schimbe.

Eu mi-am asumat acest război, ştiind de la început ce avea să mă aştepte. Căci n-am uitat nici o clipă promisiunile pe care le făcusem în 2004, ca politician reprezentant al PD. Atunci, mulţi tineri intelectuali, mici întreprinzători, oameni care reuşiseră în carieră ne-au acordat votul lor. Au făcut acest gest şi pentru că ne angajaserăm să le respectăm munca. Toţi aceşti tineri şi tinere îşi puseseră speranţa în noi, credeau că le vor fi oferite condiţii economice pentru a-şi creşte veniturile din muncă proprie, că-şi vor putea întemeia o familie şi-şi vor întreţine un copil în condiţiile eforturile depuse.

Astfel, am înregistrat la 16 octombrie 2007, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care să corecteze deficienţele ordonanţei, prezentând următoarele argumente, care se regăsesc şi în expunerea oficială a motivelor:

Prevederi incluse în Legea mamelor

● În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 148, din 3 noiembrie 2005, privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, persoanele aflate în concediu post-natal primeau o indemnizaţie lunară de 600 de RON. Acest ajutor servea, parţial, acelor familii care îşi doresc să aibă un copil, dar, mai ales, acelor familii care nu şi-ar putea permite întreţinerea unui nou născut, dacă ar fi fost să accepte concediul postnatal, fără nici un sprijin din partea statului.

● În ciuda beneficiilor pe care le aducea OUG 148/2005, nu consideram că prevederile acesteia contribuiau suficient la ajutorarea, dar mai ales la stimularea tinerelor familii de a avea copii. Consideram că OUG 148/2005 nu respecta în totalitate principiul echităţii sociale.

● Modificarea propusă de noi venea să conducă la o respectare reală a principiului mai sus amintit, dar era şi o măsură menită să ajute la rezolvarea problemelor majore cu care România se confruntă în ceea ce priveşte sporul negativ al populaţiei. După cum a fost dovedit de o serie de cercetări recente, disponibilitatea cuplurilor de a avea copii este tot mai mică. Conform datelor statistice, cele mai multe cupluri nu îşi doresc mai mult de doi copii. După cum este cunoscut, în cazul României, media naşterilor ar trebui să fie de 2,1 copii pentru ca tendinţa de scădere a numărului populaţiei să fie stopată. Evaluările de specialitate arată însă că perspectivele sunt mai degrabă negative, în lipsa unei strategii şi a unor măsuri care să stimuleze natalitatea. Propunerea de modificare asupra căreia solicitam votul Parlamentului reprezenta o astfel de măsură – punctuală şi probabil insuficientă, dar necesară.

● Piaţa muncii din România a devenit treptat una tot mai dinamică şi bazată pe concurenţă şi performanţă. Angajaţii cu vârste de sub 40 de ani, care se află pe diferite trepte ale carierei lor profesionale, simt cel mai acut acest lucru. Este un mediu în care intri dificil, dar e şi mai dificil să te menţii şi să avansezi. Aceste dificultăţi, coroborate cu permanenta problemă a nivelului de trai, pun, de cele mai multe ori, cuplurile în faţa dilemei de-a alege intre a avea un copil, sacrificându-şi astfel cariera profesională, sau a se menţine în câmpul muncii, sacrificându-şi însă viaţa personală.

● Există în România femei şi bărbaţi care, prin prisma studiilor pe care le-au făcut şi/sau prin prisma eforturilor pe care le-au depus, au ajuns la un nivel de salarizare care îl depăşeşte pe cel al ajutorului oferit de stat în cazul concediului post-natal. Aceştia sunt şi oamenii pentru care opţiunea între viaţa profesională şi cea personală este tot mai dificilă, pentru că întreruperea ciclului de muncă este considerată o ameninţare la adresa unui statut câştigat cu eforturi majore. Pe acest segment, în majoritate format din oameni tineri, era necesară impunerea unor măsuri care să stimuleze disponibilitatea cuplurilor de a avea copii.

● În conformitate cu principiul echităţii sociale, consideram normal ca indemnizaţia acordată lunar pentru perioada de concediu postnatal să fie calculată, la opţiunea beneficiarului, în funcţie de nivelul veniturilor acestuia. Măsura solicitată nu era una discriminatorie, dimpotrivă. Calcularea opţională a indemnizaţiei este un răspuns la contribuţiile, de nivel diferit, în taxe şi impozite, pe care fiecare cetăţean aflat în câmpul muncii le plăteşte în mod legal. Prin urmare, principiul echităţii sociale este respectat în mod real, în raport cu eforturile pe care le depune fiecare român plătitor de taxe.

Acestea au fost argumentele mele, şi cu ele am pornit la susţinerea proiectului. După cum se ştie, lupta cea mai acerbă pentru un proiect de lege se dă în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Am găsit aici susţinători, cărora le mulţumesc, dar cei mai mulţi parlamentari au fost potrivnici. De asemenea, mulţi dintre cei care, iniţial, s-au opus, au constatat treptat că proiectul răspunde unei necesităţi a cetăţenilor României, şi au încercat apoi să monopolizeze proiectul. Sperau să obţină voturi, căci se apropiau alegerile.

A durat un an să-i conving pe parlamentari că legea iniţiată de mine vine în sprijinul celor care vor să dea naştere unui copil, ba chiar încurajează tinerele mame să renunţe o perioadă la carieră pentru a acorda copilului toată atenţia de care acesta are nevoie în prima, dar şi cea mai importantă perioadă a vieţii.

Respins fiind la Senat, proiectul a fost trimis la Camera Deputaţilor în aprilie 2008. Am renunţat şi la orgoliu şi la orice vechi resentimente faţă de alţi deputaţi şi am acceptat ca, între numele iniţiatorilor, să apară şi alţii. Legea era prioritatea mea şi nu orgoliul meu personal. Nici în Camera Deputaţilor nu au lipsit contestatari. Cei mai fervenţi opozanţi au fost parlamentarii PD-L şi mai ales fostul ministru al muncii, Gheorghe Barbu, care, după pierderea portofoliului, devenise preşedintele Comisiei de muncă al Camerei Deputaţilor. Cum să accepte domnia sa o lege bună, făcută de altcineva? Nici liberalii nu au înghiţit proiectul, cu excepţia noului ministrul al Muncii, Mariana Câmpeanu, o doamnă, în toate accepţiunile termenului, femeie şi mamă care a susţinut, spre stupoarea lui Tăriceanu, proiectul meu. Ea a găsit pârghiile financiare prin care Ministerul Muncii putea asigura sumele necesare şi tot ea avea să afirme că, fără o asemenea lege, viitorul demografic al României va fi incert. Cel care avea să devină ministru al Muncii după Mariana Câmpeanu, Marian Sârbu, este tot un om căruia îi voi rămâne întotdeauna recunoscătoare pentru tot ceea ce a făcut, atât pentru promovarea, cât şi pentru aplicarea urgentă a legii. Aş putea spune că, dacă n-ar fi fost alături de mine în anumite momente decisive pentru această iniţiativă, ea nu ar fi văzut poate niciodată lumina zilei.

Nu ştiam ce se va întâmpla cu legea până în momentul votului final, când m-am aşezat în faţa uşilor de la sala de şedinţe pentru a-i opri pe cei prezenţi să iasă din sala. Şi au votat! 171 voturi „pentru”, mai mult cu patru voturi decât îi era necesar legii ca să reuşească. Final fericit al unui an de luptă politică!

Nimeni nu s-a putut opune argumentelor mele. Lista celor cărora le-am mulţumit şi le mulţumesc şi astăzi este destul de lungă, din fericire. Le mulţumesc tuturor încă o dată şi le cer să fie alături de noi şi în aceste zile.

75 comentarii

 1. Exact.Trebuie sa luptam pentru copiii nostri lasati flamanzi fara jucarii hainute sau fara bani pentru educatie.Huooooooo,rusine.Sa va dea dumnezeu ca sa va fie bani de medicamente pentru boli terminaleeeeeeeee.Huo.Blestemul de mama e cel mai greu dintre toate.Multumim Lavinia ca ne sustii.
  respectele mele


  • Multumesc si eu pt tot ceea ce faceti pt noi. V-am trimis un mail sper sa il primiti cat mai curand. Azi la h 11 ma intalnesc cu niste mamici din iasi, iar marti la h 14(atunci vom avea autorizatia) vom avea si noi in Iasi actiunea noastra de protest in ceea ce priveste reducerea indemnizatiei de crestere si ingrijire copil. Grupul de mame care se va intalni azi se va ocupa cu strangerea de semnaturi si de informarea mamicilor, bunicilor si taticilor de aici. Va rog sa luati legatura cu mine pentru a ne indruma si pe noi… noi fetele am luat exemplu Bucurestiului si Brasovului …imi pare rau ca nu am stiut din timp de actiunea pe care acestea o vor face dar mai bine mai tarziu decat niciodata!Nr meu de telefon e 0766747499 Geta


   • Si eu sunt marti in Iasi si pot sa va dau o mana de ajutor. Tine-ma, te rog, la curent!


  • II rog pe cei din Iasi sau alte judete care nu vor avea actiunea lor de protest sa ma ajute cu strangerea de semnaturi impotriva acestei decizii. Luni vreau sa le trimit la Bucuresti. Chris_19042005@yahoo.com.
   0766747499

   D-nei Lavinia II MULTUMIM DIN SUFLET


   • Ei bine a avut loc si protestul de la Iasi… au fost in jur de 30 de persoane. Personal tin sa le multumesc la toti cei care au venit si sincer imi pare rau ca nu au fost si mamicile care au 600 ron. Si eu mi-am crescut copilul cu 600 ron… asta in 2005 dar nu putem compara nivelul de viata de atunci cu cel actual… totusi sunt 5 ani diferenta iar atunci erau alte preturi la tot…Nu sunt de acord cu o indemnizatie plafonata pentru ca fiecare a contribuit diferential…Oricum ii multumim doamnei Lavinia ca a fost alaturi de noi. Ce ma deranjeaza e faptul ca cei de la Iasi Tv Live au dat mai intai de protestul mamelor ca mai apoi sa transforme stirea… nu a mai contat ca mamele din Iasi au iesit in strada ci ca doamna Lavinia a fost in Iasi… Bravo Bucuresti… ati fost mult mai unite decat am fost noi… ne-am pregatit cu lozinci de acasa si cu „cantecele” pentru guvernanti totusi nimeni nu a luat initiativa de a le pune si in aplicare. Sincer imi pare rau.


 2. va multumesc din suflet pentru ceea ce faceti pentru noi ! sa va ajute Dumnezeu !
  duminica poate sa vina oricine acolo la locul intalnirii, pentru a semna apelul ?


 3. ajutati-ne sa se pastreze legea cu 85 %. ma bucur ca mai exista oameni ca dumneavostra!


 4. Curaj va doresc din partea unui tata a doi copii care a cotizat foarte mult la stat, a intrat in concediu de crestere in 7 aprilie, ca mai apoi in mai sa aflu ca mi se taie din indemnizatie.


 5. imi cer scuze si revin cu o intrebare. nu sunt din bucuresti si as vrea sa stiu daca in situatia in care nu voi putea ajunge, as putea trimite in scris faptul ca sustin „apelul pentru mame”. daca da, as trimite hartia prin curierat rapid.
  Multumesc !


  • Am sa postez Apelul pentru Mame pe blog si il puteti semna si aici pana luni dimineata.


   • am sa il semnez imediat ce il postati. Multumesc !!!


  • astept cu nerabdare Apelul pentru Mame sa-l semnez si eu.( adresa mea de mail lorelai1973@yahoo.com)
   nu am cum sa ajung astazi la intalnire, dar luni voi fi la Ministerul Muncii la ora 12.
   V-am urmarit astazi la Realitatea si m-am bucurat cand ati afirmat ca se va constitui un sindicat al mamelor.Era necesar caci nimeni nu ne reprezinta…..
   doamne-ajuta!


   • Asteptam sa-l semnezi dupa ce il citesti!


 6. trebuie sa existe o solutie pentru a-l inpiedica pe d-l base sa ne ia banii care ni se cuvin.
  noi am cotizat pt acesti 85% nu cerem de pomana.
  o sa-i dam in judecata sunt drepturile noastre


 7. Buna ziua! Sunt una din organizatoarele mitingului mamelor de luni, 17 mai, de la Min. Muncii. Am dori sa avem o intrevedere cu Dumneavoastra duminica. Multumim.


  • Ne intalnim cu mare placere, mai ales ca vreau sa reusim in demersul nostru. Adresa mea de mail este laviniasandru@yahoo.com. Astept cat mai repede un semn de la voi!


   • Asteptam sa postati ca sa putem semna! Multumim! Ne vedem maine.


 8. multumesc in primul rand pentru initiativa legislativa din 2009 si inca o data pentru sprijinul pe care mi-l acordati acum in aceste momente!

  Nu este normal sa faci economie la copii, ei sunt viitorul, nu mi se pare normal ca din banii pe care i-am cotizat si crede-ma nu au fost putini au sustinut salarii de zecii de mii de lei in diferite institutii ale statului masini si soferii de serviciu precum si chirii ale locuintelor „demnitarilor”, iar acum facem reduceri si economii de la copii…. (nu sunt speculatii sunt cazuri concrete pe care le cunosc prin natura serviciului, ca sa nu mai intreb daca e normal ca un director in min turismului sa aibe un salariu de peste 10.000 lei lunar)

  Voi fi luni alaturi de voi la ministerul muncii!


 9. Voi participa si eu la intalnirea de maine, trebuie sa facem totul ca sa reusim pt copii nostri!


 10. unde pot semna ptr CES?


 11. unde se semneaza sau comentariul este semnatura?


 12. Se poate semna documentul care se va trimite catre CES si online? din pacate maine nu pot ajunge la 12 deaoarece nu sunt in Bucuresti, dar ma intorc maine dupa amiaza si voi participa luni la protest.


 13. Vreau sa semnez si eu pentru CES. Daca este suficient comentariul, e perfect, daca nu, va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac.


 14. As dori si eu sa semnez. Ne indruma cineva?


 15. Doresc si eu sa semnez pt CES!Vreau sa lupt pt drepturile copilului meu si ale mele ca mama!!!


 16. Sper sa fie ascultate si luate in considerare cererile mamelor,mult succes!!! Semnez si eu pentru CES!


 17. probabil ca asta inseamna semnatura??
  Ok, am semnat si eu apelul catre CES cu speranta „trezirii” mintilor care ne conduc… Copii sunt viitorul nostru, iar noi, mamele lor, avem cel mai important job: CLADIREA acestui viitor!


 18. Semnez pentru Ces. Lumea trubie sa iasa in strada pentru a-si cere drepturile?! Sa spunem STOP nesimtirii!!!!


  • Semnez si eu pentru CES!


 19. Semnez pentru CES


 20. DOAMNE AJUTA SA REUSIM, VOI VENI MAINE SI LUNI, partea urata este ca luni se anunta vreme fff.urata, adica 14grade, ploaie, furtuna…ce facem cu bebelusi!?!
  sunt foarte indignata,ca iar vor face copii doar femeile cu 4 clase sau deloc, adica celor care a face copii este „o afacere”, chiar daca nu au contribuit cu 1 leu, niciodata!!!
  HOTI, NU MAI AU CE FURA SI VOR SA IA SI BUCATA DE LA GURA COPIILOR NOSTRI…VREM SA-I CRESTEM FRUMOS, NU IN LUX…VEZI BAMBOO, PREIETENI CU SYDA, GENTI DE MII DE EURO…etc…SI CU UN MARE ECOU IN CAP!!!
  SA LE ARATAM CE INSEAMNA IMINA SI CURAJUL MAMELOR!!!


 21. Semnez si eu. Imi pare rau ca nu pot fi si eu prezenta fizic luni dar voi fi prezenta spiritual. Sper sa reusim. Nu trebuie sa ne lasam sa fim calcate in picioare.


 22. Buna ziua mamici si burtici!

  Doamna Lavinia, doresc sa va multumesc in mod personal, deoarece Marti la PROTESTUL MAMICILOR IESENE, sunteti alaturi de noi.

  Semnez si eu petitia


 23. semnez pt CES


 24. doresc sa semnez si eu pt CES


 25. semnez ptr. pastrarea indemnizatiei de 85% din venituri fara nici o reducere.Nu accept asa ceva. Este inadmisibil sa isi bata joc de copiii nostri.Cretinul ala de Bitman care nu stiu ce functie are in guvern s-a exprimat ca mamele cersesc acesti bani care li se cuvin prin lege ca urmare a cotizarii la bugetul de stat min. 12 luni.VIVAT REVOLUTIA!JOS FEUDALISMUL!


 26. Si eu sustin acest apel si sunt dispusa sa semnez.
  Probail ca va fi nevoie personal sa o fac la intalnirea de azi.


 27. Semnez documentul ce se depune la CES! Nu ne luati si ultima speranta in viitorul aceste tari – RESPECTATI macar COPIII – generatia de maine a Roamniei!!!


 28. Semnez pentu CES!


 29. Semnez si eu pentru CES!


 30. astept cu nerabdare Apelul pentru Mame sa-l semnez si eu.( adresa mea de mail lorelai1973@yahoo.com)
  nu am cum sa ajung astazi la intalnire, dar luni voi fi la Ministerul Muncii la ora 12.

  V-am urmarit astazi la Realitatea si m-am bucurat cand ati afirmat ca se va constitui un sindicat al mamelor.Era necesar caci nimeni nu ne reprezinta…..
  doamne-ajuta!


 31. Eu si familia mea, sustinem acest „apel al mamelor”.Nu este corect sa se micsoreze indemnizatia pentru cresterea copilului si mai ales sa ia din alocatia copiilor. Va rog sa imi spuneti unde pot semna pentru acest apel,daca nu am putut ajunge azi la Univ.Ecologica. Dar maine voi ajunge la protestul mamicilor!
  si inca ceva: dc intr-adevar se va diminua indemnizatia,eu intentionez sa iau legatura cu un avocat si sa ma consult daca se poate da in judecata statul, daca sunt sanse de castig.VA ROG daca aveti aceleasi intentii, daca ati vorbit deja, dati-ne si noua sfaturi, informatii despre cum ar trebui facut.Va multumesc.Sanatate voua si micutilor vostri!


 32. Doresc sa semnez si eu Apelul pentru mame, cu speranta ca vom reusi sa-i induplecam pe guvernanti sa renunte la aceasta diminuare rusinoasa a indemnizatiei de crestere a copilului, de pe urma careia statul ar „castiga” doar 0,05% din PIB, echivalentul a circa 100 de metri din autostrada lui Berceanu…


 33. nu doresc reducerea indemnizatiei pt mame cu nici un procent


 34. perfect de acord cu acest apel


 35. Doresc sa semnez si eu Apelul pentru mame. Catalin


 36. Pana la urma e suficient comentariul pt a semna?


 37. Doresc sa semnez si eu Apelul pentru mame


 38. Semnez si eu la Apelul pt mame.
  Sotia mea l-a semnat azi la intrevederea cu d-vostra si am vrut si eu personal sa-l semnez.
  Doamne ajuta!


 39. Semnez si eu pentru CES!


 40. niste nenorociti
  sa pastreze indemnizatiile intacte


 41. Semnez Apelul pentru mame !
  Ne vedem maine la ora 12 la Ministerul Muncii!


 42. Semnez si eu pentru CES! Este o nesimtire ceea ce se intampla in momentul asta! Cat o sa mai fim umiliti de cei care fura banii publici? Sotul meu lucreaza la 500 de km departare de casa, lucreaza in constructii si i s-a redus si lui salariul cu 40% din cauza crizei asteia blestemate pe care tot politicul a provocat-o! Daca taie indemnizatia o sa fiu nevoita sa ma intorc la serviciu pentru a putea sa ne asiguram hrana si a ne plati ratele la banca! Cea mai apropiata ruda a mea ca pozitie geografica se afla la 200 de km de orasul in care traim! Nu are cine sa ne ajute! Se poate spune ca micul meu puiut o sa ramana aproape orfan la abia trei luni!
  Sa le fie rusine! Ne iau si ultima speranta la o viata cat de cat decenta! Mai bine nu ma chinuiam pe bancile scolilor, mai bine nu munceam pana acum, pentru ca imi dau seama ca in tara asta nu se merita sa muncesti! Cei ce muncesc nu au drepturi, au doar obligatii! Drepturile sunt a putorilor si hotilor!
  Semnez pt CES!


 43. Am totusi de facut o precizare: NU SUNT asistat social! Pentru banii pe care ii primesc am contribuit ani de zile la buget, este DREPTUL meu si al copilului meu, nu sunt bani primiti „de pomana”, sunt bani munciti. Asa ca ar trebui reformulata exprimarea. Si TATII trebuie amintiti! De fapt aici este vorba despre PARINTI!


 44. Semnez si eu pentru CES… Nu voi putea veni la protest pentru ca fetita mea are amigdalita si febra mare si nu o pot scoate din casa in conditiile date, dar va sustin din tot sufletul si daca se va relua protestul in zilele ce urmeaza dupa ce ne terminam antibioticil,vom fi alaturi de voi si fizic.
  Multumim doamnei Lavinia Sandru pentru tot sprijinul acordat!


 45. Semnez si eu Apelul pt mame.
  Multumim doamnei Lavinia Sandru pentru initiativa!


 46. Semnez si eu pentru CES. Imi pare rau ca nu sunt din Bucuresti pentru a participa la protest.


 47. semnez Apelul pt. mame! Multumim pt. implicare!


 48. Semnez pentru CES.Sper sa nu aiba nerusinarea sa se atinga de indemnizatie……ca furia de mama nu o stapaneste nimeni


 49. si eu semnez pentru CES, nu stiu daca este suficient acest comenatariu, daca nu voi face toate demersurile. din pacate sunt insarcinata si nu am voie sa ma deplasez de la domiciliu decat la medic ca tare as fi venit la proteste!


 50. Semnez si eu pentru CES! Sunt mama unei fetite de 9 luni si nu vrem sa ramanem fara indemnizatie!


 51. nu pot crede ca s-au gandit sa ne ia din indemnizatie,sa lase viitorul tarii in mizerie.oare ei nu stiu ca noi suntem 2.oare ei ar putea trai din 1000 lei 2 persoane.oare ei ar putea trai?si-ar putea plati taxele ,ar putea manca.ce sa mancam din restul de bani care ne raman dupa ce ne platim ratele si ce mai avem de platit.oare ei nu stiu cate mame singure sunt pe lumea asta.eu ,din fericire nu sunt singura,dar oare cate mamici sunt in situatia mai sus amintita?


  • Semnez Apelul pentru Mame. Imi pare rau ca nu am plecat din tara! Imi pare rau ca nu am lucrat la negru, sa gestionez singura toti banii pe care i-am dat statului! M-am saturat de mult de toate mizeriile din tara asta, dar scaderea indemnizatiei a pus capac. Ne chinuim noi, dar si copiii nostri trebuie sa sufere de pe urma incompetentei lor???


 52. Sunt o viitoare mamica si nu imi vine sa cred ce se poate intampla in aceasta tara,imi pare foarte rau de ce vrea sa fac actualul Guvern tocmai de aceea va si scriu vreau sa ma alatur tuturor mamicilor care sunt in situatia mea si vreu sa ma inscriu si in sindicatul mamicilor,sper ca acest mesaj sa fie citit si sa primesc si eu vesti cat mai bune.


 53. rog stergeti adresele de mail si numerele de telefon care au fost publicate pe acest siteLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: