h1

Să fim solidari!

16 Mai 2010

 

Mâine este o zi foarte importantă pentru viitorul României. Consiliul Economic şi Social (CES) va discuta despre indemnizaţia acordată mamelor pentru creşterea copilului. Vă invit să susţineţi Apelul pentru Mame şi să scrieţi cât mai multe mesaje, care vor fi ataşate şi transmise către reprezentanţii CES.

Tot mâine, la 12:00, în faţa Ministerului Muncii ne vom întâlni pentru a protesta faţă de intenţia Guvernului de a reduce indemnizaţia acordată mamelor pentru creşterea copilului. Trebuie să fim uniţi şi să nu ne lăsăm călcaţi în picioare de nimeni!

Ne veţi acorda un sprijin real dacă, la serviciu sau pe stradă, veţi avea la piept tricolorul. Fie că sunteţi bugetari sau angajaţi ai sectorului privat, fie că sunteţi pensionari sau studenţi, sprijinul vostru va conta pentru noi şi noi vom fi, la rândul nostru, alături de voi.

Să le dovedim că suntem uniţi, că suntem solidari!

14 comentarii

 1. Va rog sa transmiteti la CES ca nu copii nostrii sunt de vina ca Guvernul nu stie sa-si cheltuiasca banii. Acesti bani pe care ii primim acum, anume 85% din salariu, sunt un drept al copiilor nostrii si al nostru, cele care am platit la stat toate darile timp de 12 luni inainte de nasterea copiilor.
  De ce nu se taie de la parlamentari, guvernati si altii.
  Nu suntem multe mame care primim 85% din salariu asa ca nu noi saracim statul.
  Va multumesc.


 2. buna seara. Vin din alt oras cu bebelina mea special pentru aceasta intalnire. As putea afla niste puncte de reper pe unde vine acest minister?
  Multumesc


 3. e foarte important sa le aratam ca nu suntem cantitatea neglijabila asa cum ne considera si de care se folosesc la fiecare alegeri….nu este adminisbil ca „reprezentantii” nostri sa cheltuie lunar asa cum am vazut in presa zilele astea si sa propuna reucerea indenizatiilor pentru crestere copil….cate indemnizatii ar ramane nemodificate daca s-ar reduce cu 25% cheltuielile cu toti deputatii si parlamentarii. multumim ca esi vocea noastra.


 4. urgent pls!!! legile femosan …. oricine va deveni presedinte sau primministru , PARLAMENTUL in anii 2010 si 2011 va consuma peste 1 miliard euro anual DECI trebuie BLOCAT URGENT , ROMANI care mai aveti INTELIGENTA si CONSTIINTA !!! parlamentarii competenti sa treaca in guvern in locul celor care nu mai pot in guvern….


 5. Chiar daca ma aflu in imposibilitatea de a participa efectiv la protestul mamicilor, fiind intr-un alt oras,sunt cu tot sufletul alaturi de toate mamicile prezente si de dvs, dna Lavinia, care, de altfel, cu siguranta, reprezentati garantia reusitei acestei actiuni fara precedent si de o asemenea anvergura.
  Este incredibil cum cei care ne conduc se pot gandi sa faca economii din banii de intretinere a bebelusilor, ca si cum, aceste sufletele nevinovate reprezinta una din cauzele situatiei grave in care a ajuns bugetul Romaniei, pe langa bietii pensionari.
  Sincer,nu pot sa cred ca exista parlamentari care isi permit sa cheltuie lunar aprox 10.000 euro din bugetul tarii, nu pot sa cred ca vor sa ne reduca indemnizatille, pensiile amaratilor de pensionari bolnavi si batrani, salariile si asa mici ale majoritatii bugetarilor, si sa se pastreze remuneratiile parlamentarilor intacte, cheltuielile enorme de 700.000 euro ale Ministerului condus de Udrea cu combustibilul, arhivare, papetarie etc. Este incredibil!!!
  Acolo sa se faca reduceri, de la acele cheltuieli nechibzuite si nejustificate in vremuri de criza.
  Nu putem permite toate aceste nedreptati puse la cale de Guvern, in timp ce hotia guvernantilor ramane la aceleasi cote..
  Dna Lavinia, nu putem permite aceasta nedreptate facuta oamenilor simpli, care se chinuie sa traiasca de la o luna la alta, se chinuie sa isi creasca copilasii in conditii civilizate.
  Avem dreptatea de partea noastra! Dvs dati putere mamicilor sa lupte ptr copilasii nostrii, sunteti garantia reusitei.
  Sa ne ajute Dumnezeu si sa va dea puterea necesara sa ne conduceti pana la capat spre reusita!
  In ce tara traim?! Nu se poate asa ceva. De


 6. se intreaba cineva cine a produs DEZINFORMARE in 2010 la COTROCENI si GUVERN cu situatia ECONOMICA ? exista experti FINANCIARI in DEZINFORMARI … asta stiu si SERVICIILE SECRETE …!!!


 7. Buna seara. Imi pare rau ca nu pot participa efectiv la acest protest al mamelor fiind din alt oras. Dar voi fi si eu alaturi cu sufletul de toate mamele prezente la acest mars. Pacat ca domnii parlamentari nu sau gandit sa-si taie si ei din cheltuielile colosale de zeci de mii de lei pe care le au in fiecare luna. Bine ca stau in timpul sedintelor (pe banii nostri) si vizioneaza filme porno. Rusine sa le fie. As vrea sa facem schimb pentru o luna de salarii sa vedem daca se descurca cu banii pe care-i primim noi pentru cresterea copiilor. As vrea sa stiu daca si in Brasov se va organiza acest mars sa iesim impreuna cu bebelusii in strada. Va multumim dna. Lavinia Sandru ca sunteti alaturi de noi si de aceasta data.


 8. Va rugam sa promovati site-ul nostru. Detalii aici: http://codexalimentarius.info/?page_id=263


 9. Stimati Guvernanti,

  Ma numesc Claudiu Ratoi, sunt arhitect la fel ca si sotia mea. Impreuna avem o afacere de 12 ani in domeniul in care ne-am pregatit. Afacerea a mers din ce in ce mai bine, am muncit sustinut neavand timp de altceva decat de munca….pana acum un an cand lucrurile au inceput sa mearga din ce in ce mai greu. In acest moment nu prea avem de lucru si abia reusim sa existam, fara sa dam oameni in somaj. Intr-un fel tot raul spre bine……aceasta criza ne-a facut sa avem mai mult timp liber pentru noi, astfel ca acum 20 de zile s-a nascut primul nostru copil, pe care il dorim de cel putin 8 ani. Din cauza stresului si lipsei de timp s-a intamplat abia acum, dar nu este nici o problema, suntem foarte fericiti!…Ideea este ca in acest moment ne bazam foarte mult pe aceasta indemnizatie!

  Vreau sa mentionez faptul, ca in acesti 12 ani atat eu cat si sotia mea nu am apelat niciodata la Bugetul de Stat, prin: concedii medicale, retete compensate, somaj si alte masuri de asistenta sociala. Asta nu inseamna ca nu am avut nevoie, dar ne-am descurcat pe banii nostri, producand astfel PLUS VAlOARE la Bugetul de Stat si nu cheltuieli.

  In continuare vreau sa va fac cunoscut punctul meu de vedere (la care poate nu va-ti gandit) legat de micsorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului. Prin adoptarea acestei masuri, veti obtine ca efect scaderea NATALITATI de CALITATE care va crea presiune pe Bugetul de Stat atat in viitorul foarte apropiat cat si in cel indepartat…si nicidecum PLUS VALOARE. Astfel :

  1) Veti incuraja in continuare pe cei care nu muncesc sa faca mai multi copii, acesta fiind singurul lor venit. Astfel:
  – banii astfel obtinuti se vor duce in economia subterana (droguri, alcool si tigari fara timbru) nicidecum in cresterea copilului. Acesti bani neajungand in economia reala nu vor produce PLUS VALOARE la Bugetul de Stat, acest efect negativ fiind imediat.
  – copii astfel nascuti vor ajunge la asistenti maternali, in orfelinate, scoli de corectie, vor apela la cantine sociale, burse sociale si chiar in cazul in care vor ajunge in sistemul educational public normal (daca se va intampla) vor crea presiune asupra Bugetului de Stat (efectul va fi pe termen mediu).
  – din cauza faptului ca nu vor fi bine ingrijiti, vor fi mai tot timpul bolnavi si vor apela la sistemul public de sanatate rezultatul fiind presiune pe Bugetul de Stat.
  – din cauza faptului ca nu vor avea parte de o educatie corespunzatoare, acesti copii peste 20 ani in loc sa munceasca si sa cotizeze la Bugetul de Stat vor ajunge cersetori, hoti, talhari, prostituate…vor ajunge astfel in puscarii, centre de dezinctoxicare, etc…creeind astfel presiune pe Bugetul de Stat (acesta din urma fiind un efect negativ pe termen indelungat).

  2) NU veti incuraja (defapt veti descuraja) pe cei care muncesc si care defapt contribuie si vor contribui la Bugetul de Stat sa faca copii (NATALITATE de CALITATE). Efectele imediate si indepartate ale scaderi NATALITATII de CALITATE va fi scaderea contributiilor (incasarilor) la Bugetul de Stat, astfel:
  – acesti parinti vor cheltui indemnizatia corespunzator, exact pentru cresterea copilului. Asta inseamna ca acesti bani vor intra imediat in economia reala producand PLUS VALOARE la Bugetul de Stat (efectul va fi imediat).
  – pentru ca sanatatea copiilor lor este cea mai importanta, acesti parinti vor apela si la clinici sau cabinete medicale private producand PLUS VALOARE la Bugetul de Stat si nefacand presiune asupra lui (efectul va fi imediat sau pe termen mediu). Tot din acest motiv vor cheltui indemnizatia pe cea mai buna hrana, pe cele mai bune medicamente (nu neaparat compensate), pe alte lucruri necesarea cresteri unui copil intr-un mod sanatos. Efectul este acelasi, elimina presiunea asupra Bugetului si produce PLUS VALOARE.
  – pentru ca educatia copiilor lor va fi foarte importanta acesti parinti vor angaja o bona, vor apela si la gradinite, scoli private sau alte activitati educationale extrascolare platite (nu neaparat la sistemul educational public). Efectul va fi unul pe termen mediu si va consta la fel in eliminarea presiuni asupra Bugetului de Stat in schimbul produceri de PLUS VALOARE.
  – peste 20 de ani acest copii vor fi sanatosi si bine educati, iar Statul va obtine PLUSUL VALOARE cel mai important, contributii la Bugetul de Stat prin munca de calitate pe care o vor presta acesti copii….astfel, nu se vor cheltuii la fel de multi bani pe penitenciare, politie, centre de dexinctoxicare, retete compensate, concedii medicale, asistenta sociala, somaj, etc….

  In final vreau sa va pun urmatoarele intrebari:

  1) Care este LOGICA acestei masuri de micsoarea a indemnizatiei pentru cresterea copilului ?….cand este clar ca defapt micsorarea va aduce doar minusuri la Bugetul de Stat atat in viitorul apropiat cat si cel indepartat, nicidecum PLUS. Orice investitie are nevoie de un capital initial….NU?

  1) Nu credeti ca micsoararea acestei indemnizatii pentru cresterea copilului (fie si pentru o perioada scurta de timp) va duce la o perspectiva sumbra (instabilitate si dezamagire) a celor care muncesc, au venituri bune si cotizeaza, care vor sa faca copii acum si peste cativa ani, scazand astfel NATALITATEA de CALITATE ? Consider ca aceasta lege este una dintre cele mai bune din punct de vedere strategic adoptata de sistemul legilativ roman de la revolutie pana acum.

  2) Nu credeti ca SOLIDARITATEA ar trebui sa fie defapt fata de cei care pana in momentul de criza au produs si au contribuit la Bugetul de Stat ? Daca acestia vor fi ajutati sa reziste acestei perioade, in momentul in care criza se va termina cu siguranta vor incepe sa contribuie masiv la Bugetul de Stat.

  3) Nu credeti ca prin aceste masuri stirbiti ideea de ASIGURARE sau PENSIE ? Cotizezi la asigurari atunci cand este bine, cand ai ce munci, cand poti munci….pentru ca in momentul in care lucrurile merg prost (criza), cand esti bolnav sau batran si numai poti munci sa ai din ce trai.

  4) NU credeti ca prin dorinta dumneavoastra de a iesi din criza lunad aceasta masura de micsorare a indemnizatiei de cresterea a copilului, nu facti nimic altceva decat sa bagati Romania in criza peste circa 20 de ani?

  Ma rog ca DUMNEZEU sa va luminze mintile astfel incat sa nu faceti aceasta IMENSA GRESEALA….. sa va bateti joc de viitorul nostru, al vostru, al tuturor!

  Mai GUGETATI!
  Multumesc


 10. ce a adus PARLAMENTUL in 20 de ani ? CORUPTIE JAF CRIMA DATORII si DEZBINARE !!!


 11. ptr. ca guvernul si parlamentul intind coarda prea tare si deja multi romani vor muri sau vor fi torturati de sistem trebuie sa iau masuri , doar sunt roman nu extraterestru ca alti politicieni si DROGATI care distrug ROMANIA psihologic chimic biologic si fizic !!! ptr. aceasta vor vedea politicienii ca ei nu sunt genii de neinlocuit … unii chiar pot fi numiti TERORISTI – ptr . aflarea celor care sunt TERORISTII ROMANIEI va dau niste indicii SUBTILE : 27/4/10 23:54 Anonim spunea… Cum gasesc legile FEMOSAN, de cine tin? Au o legatura cu cele zece porunci? De ce e rau sa depasesti viteza legala? Care e legatura dintre zahar si energii (stiu ca nu e sanatos) dar cum o legam cu cutremurele? Dar uleiul? Ma poti introduce si pe mine in tainele acestea te rog? – RASPUNS – ANONIM studiaza postarile si comentariile de pe blog si vei fi LUMINAT cu legile FEMOSAN daca ai RABDARE si CONSTIINTA , fara a medita la unele aspecte nu vei intelege MULTE , SUCCES !!!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: