h1

Am cerut Ministerului Muncii să ne susţină!

17 Mai 2010

Aşa cum ne-am înţeles, astăzi, la 12:00, peste 600 de persoane: mame, bebeluşi, taţi şi bunici am manifestat, cu pancarte şi pamperşi, în faţa Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Cu emoţie, fiecare şi-a pus la piept tricolorul, militând pentru dreptul la viitor al României. Le mulţumesc tuturor şi îi felicit. Le-am arătat încă o dată că ştim să ne apărăm drepturile.

Interesul pentru eveniment a fost pe măsura cauzei noastre. Cred că nici la mitigurile marilor confederaţii sindicale nu au venit atâţia jurnalişti, unii dintre ei angajaţi ai unor publicaţii din străinătate.

Poziţia noastră a rămas neschimbată. La întâlnirea pe care noi, reprezentanţii manifestanţilor, am avut-o cu domnul Nicolae Ivăşchescu, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale am spus răspicat: nu acceptăm nici cu un ban scăderea indemnizaţiei. Mai mult, am cerut ministerului să susţină public cererea noastră.

Domnul Ivăşchescu ne-a informat că din cele 190.000 de indemnizaţii pentru creşterea copilului, pe care statul le acordă în prezent, aproximativ 124.000 au valoarea minimă de 600 de ron şi numai 66.000 sunt mai mari. Pentru guvernanţi, suma este insignifiantă; în nici un caz ea nu poate contribui la echilibrarea deficitului bugetar. Pentru mame însă, aceşti bani înseamnă imens, întrucât este vorba, numai dacă luăm în calcul indemnizaţiile mai mari, de 66.000 de bebeluşi. Implicaţiile sunt şi mai mari, având în vedere ameninţarea pe care orice scădere a indemnizaţiei o reprezintă asupra natalităţii, adică asupra viitorului României.

Oare guvernanţii noştri sunt atât de puţin bărbaţi, încât au ajuns să ia bani de la mame şi de la copii?

13 comentarii

 1. apropo de barbati……. SOLUTIA FINALA ptr. cine ESTE BARBAT in POLITICA – PARLAMENTUL BLOCAT si DICTATURA FISCALA pe cei cu AVERI in SPECIAL MEDII si MARI din orice PARTID POLITIC si ETNIE !!!


 2. Prin venele BEBELUSILOR circula SANGE … in acest timp PARLAMENTUL consuma RESURSE fara A VENI CU SOLUTII … nici ACUM nu vedeti situatia CLAR ? sunteti sub HIPNOZA , DRESAJ si DICTATURA legilor date de PARLAMENT ! ACESTA trebuie imediat BLOCAT si veti vedea imediat ceva ce NU a vazut ISTORIA LUMII … adica TREZIREA CONSTIINTELOR si ALTRUISMULUI ROMANILOR ! legile FEMOSAN si TRIADA Rabdare Intelepciune Constiinta ! SUCCES MAME si ROMANI TREZITI … !!!


 3. JOS BASESCU SI CU BOC !!!


 4. este revoltător ce se întâmplă, dar şi mai revoltător este faptul că minţile luminate ale naţiunii române, nu se unesc pentru a da soluţii viabile pentru ieşirea din criză, deşi, în opinia mea, trebuie să pună umărul întreaga societate prin schimbarea atitudinii sociale. Este din ce în ce mai puţină implicare. Toţi aşteaptă ca altcineva să lucreze sutele de hectare în paragină, altcineva să aibă iniţiativa de a începe de undeva. Se simte lipsa unui lider care să focalizeze oamenii de bine şi împreună să să pornească concret la treabă.
  Uf! Stiu că vorbesc în zadar….
  V-am admirat determinarea, dar… atăta timp cât minţile luminate vor acţiona separat, risipite în zeci de partide, fiecare având liderul său, nu se va mişca nimic.
  Deşi ştiu că nici măcar nu veţi avea răbdarea să citiţi puţinul acesta, am scris totuşi . Nu vă acuz, ştiu că timpul este drămuit… şi-apoi, eu nu-s decât o voce din mulţimea neauzită, în general.


 5. Ponta are curaj sa propuna blocarea parlamentului ptr. 2 ani? BARBATIA …..


 6. Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii ţări erau 193. 004 de persoane care beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului, plăţile efectuate totalizând 189.883.868 de lei. 80% din numarul total de mame reprezinta aproximativ 154.403 persoane (platite cu 600 ron, in total 92641800 lei) Prin urmare doar aproximativ 38.601 mame la nivelul intregii tari beneficiaza de 85 % din salariu. (platite cu 97242068 lei- media ~ 2500 lei/persoana). Reducerea de 15% pentru cele care platesc 85% din salariu se ridica la maxim 10 mil RON lunar (vi se pare mult fata de miliardele de Euro aruncate aiurea pe fel de fel de lucrari publice nefinalizate???)
  Suntem tineri care am muncit ani de zile cotizand la stat sume uriase si nu beneficiem de nimic din aceste sume (nu vad sosele, parcari, spitale, protectie din banii cotizati), aceasta lege fiind una din singurele bine facute in aceasta tara, motivand tinerii care chiar produc sa faca copii, cea mai mare investitie a unei tari. Riscam sa ne distrugem ca natiune, am ajuns sa fim umiliti in ultimal hal. Imi cer scuze daca datele nu sunt tocmai exacte dar pe aici se invart sumele


 7. Lavinia, te filicit pentru efortul tau vis-a-vis de mame. Iti multumesc si din partea copilului meu. Sincer am crezut ca nu mai exista politicieni in care pot sa am incredere. Tu totusi imi dai speranta. Inca o data iti multumesc. Cu ajutorul tau am reusit sa stau un an si jumatate cu al doilea copil al tau, ma refer la ultima lege privind indemnizatiile, pentru ca primul meu copil am lasat acasa la 9luni, nu puteam sa stau acasa pe 8mln. Acum datorita mintilor stralucite din guvernul nostru stau pe ganduri sa-l las si pe al 2-lea copil al meu fara mine… (mi se rupe sufletul cand ma gandesc cum suferea fata mea mai mare cand ma vedea plecand dimineata de dimineata)…


 8. semantarii petitiei online au ajuns la peste 49.000
  http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/indemnizatia_pentru_cresterea_copilului_sa_ramana_85_din_salariu-p43516046.html

  atunci de ce nu este cuprinsa nici o mentiune ref. aceasta indemnizatie in lista propunerilor sindicatele inaintata de CES in 20.05.10?


 9. psd pnl pdl si udmr nu vor blocarea parlamentului ptr. a se putea fura in continuare in conditii cat mai legale si pastrarea secretelor cum a fost facut marele jaf de dupa 89…..


 10. 🙂
  „Oare guvernanţii noştri sunt atât de puţin bărbaţi, încât au ajuns să ia bani de la mame şi de la copii?”

  Uneori am impresia că politicienii sunt nişte copii care au mască de adulţi.


 11. oamenii extrem de inteligenti isi vor da demisia din PARLAMENT … legile FEMOSAN ….


 12. daca in fiecare luna fiecare om de afaceri va plati 1000 Euro TAXA la STAT pana isi va reveni MOTORUL EVAZIUNII FISCALE tot va fi o mare REZOLVARE … fiecare afacere in RO nu se poate face fara legile aprobate de PARLAMENT … aceste legi au dus ROMANIA la FALIMENT si GENOCID !!! si marite taxele la Strainii care intra in RO !!!


 13. Romanii au creat PARLAMENTUL in RO. , acesta a aprobat LEGI prin care au fost angajati Jefuitori la STAT , Parlamentul timp de 20 de ani a consumat din buget in jur de 20 miliarde EURO + legile care au creat portite prin care Economia subterana a inghitit in jur de 46 miliarde EURO – Aparatul de FISC trebuia atunci ELIMINAT si supertaxate AVERILE in paralel cu URMARIREA EVAZIONISTILOR !!! deci DESTEPTAREA ROMANI – PUTEREA ESTE in VOI !!!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: