h1

Dragi prieteni, am decis sa postez si pe blog comunicatul dat de colegii mei de la PIN la adresa masurilor propuse de ministrul Ioan Botis

14 Martie 2011

COMUNICAT DE PRESĂ

Lavinia Şandru cere demisia ministrului Ioan Botiş, ca urmare a diminuării sumelor pentru indemnizaţia de creştere a copilului prevăzute pentru 2011-2013

Preşedintele PIN Lavina Şandru se arată indignată de măsurile criminale pe care Guvernul Boc continuă să le ia la adresa populaţiei, mai ales la adresa copiilor şi mamelor şi a categoriilor defavorizate.

Strategia de reformă socială 2011 – 2013, pe care ministrul Botiş a afişat-o pe site-ul Ministerului Muncii, demonstrează că în următorii ani, guvernul pregăteşte o diminuare drastică a resurselor alocate cheltuielilor sociale pentru protecţia şi creşterea copilului cu 1,1 miliarde de lei. Dacă indemnizaţiile şi stimulentele pentru creşterea copilului vor fi diminuate cu 917 milioane lei până în 2013, la 1,113 miliarde lei, de la 2,03 miliarde lei în 2010, aşa cum scrie în document, înseamnă că din 207.000 de beneficiari câţi se înregistrează astăzi la nivel naţional, se va ajunge la doar 129.000.

Preşedintele PIN Lavinia Şandru condamnă mişcarea de distrugere a resursei umane din România pe care Guvernul Boc o practică prin politici de sufocare a stimulării natalităţii.

”Domnul Botiş ne spunea zilele trecute că peste câţiva ani nu va avea cine să ne mai plătească pensiile. Păi, dumnealui, prin aceste măsuri, face tot posibilul ca acest fapt să devină realitate. Dacă în România nu se mai nasc copiii, pentru că părinţii nu sunt încurajaţi de stat să o facă, atunci cum ne mai gândim că această ţară mai are un viitor? Domnul Botiş o să plece, să sperăm cât mai curând, însă măsurile acestea dramatice rămân şi ne afectează viaţa pe termen lung. Din nefericire, politica practicată de acest guvern poate fi rezumată prin atitudinea unui alt ministru, Vreme, care ne sfătuia să navigăm pe Internet, dacă nu mai putem lua benzină. Îi recomand ministrului să aibă un comportament batjocoritor la adresa propriei familii, nu a poporului român”, a declarat preşedintele PIN Lavinia Şandru.

Preşedintele PIN cere demisia de urgenţă a ministrului Ioan Botiş şi regândirea, împreună cu partenerii sociali, a strategiei sociale pentru următorii ani.

Biroul de Presă a Partidului Iniţiativa Naţională

One comment

 1. Stimata Doamna,

  Va rugam ajutati-ne !

  In timp ce ne plangem ca nu avem destule cadre didactice bine pregatite sau absolventi de studii superioare care sa doresca sa inre sau sa revina in invatamant, Ministerul de resort (Ministerul edicatiei, cercetarii, tineretului si sportului) tine ocupate posturile din invatamant cu pensionari. In luna februarie 2011 Ministerul a emis un document ( vezi mai jos) :

  http://www.edu.ro/index.php/articles/14981

  prin care se reglementeaza mentinerea pe post ca Titulari a profesorilor care au ajuns la varsta de pensionare.

  Profesorii pensionari ar putea preda ore la plata cu ora, in cazul si acolo unde raman ore. A mentine ca profesori titulari persoane care deja sunt pensionari sau sunt pensionabili, inseamna sa blochezi multe posturi care altfel ar putea fi ocupare prin concurs de titularizare de catre tineri absolventi si de catre fosti profesori cu ceva vechime in invatamant dar care au iesit din sistemul de educatie (eventual pentru a intra in sistemul privat) si care acum doresc sa revina la catedra.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: